Aanschuiven aan mijn ontbijttafel

Mijn dag starten met een goed ontbijt is voor mij zeer belangrijk. Ik ben het soort persoon die bewust de beslissing neemt om in de avond iets minder te eten om zo 's morgens met een hongerig gevoel wakker te worden. Dan sta ik zo snel mogelijk op om zo snel mogelijk aan de ontbijttafel te kunnen zitten. Ontbijten is dan natuurlijk mijn favoriete eetgelegenheid van de dag.
Ik test dan ook graag verschillende dingen uit. Met veel fruit, haver, granen, noten, yoghurt, platte kaas,... Het is voor mij dan ook belangrijk om echt een gevuld ontbijt binnen te krijgen.

Je kan natuurlijk gewoon een sneetje brood eten met een laagje Nutella maar ik ga toch in mijn ontbijt een stapje verder. Zo is het ook belangrijk voor mij om mijn dag te starten met een groot glas water. Ik drink snel te weinig water gedurende dag, daarom dat ik mij hier van vroeg in de ochtend al op concentreer. Een warm drankje kan natuurlijk ook niet ontbreken.

1) Havermoutpap
Ingredienten:
  • Havermout
  • Soyamelk of melk naar keuze
  • Banaan
  • Kiwi
  • Rozijnen gele en rode
  • Chocolade 
De havermout meng ik samen met de soyamelk en verwarm ik in de microgolfoven gedurende 2,5 - 3 min. Je beslist zelf hoe droog je de granen wil hebben. Hoe langer je het geheel in de microgolfoven steekt hoe droger ze worden.
Je snijd de banaan en de kiwi in kleine stukjes en leg je op de havermoutpap.
Om alles mooi af te werken en wat extra smaak te geven kan je nog wat gele en rode rozijnen bijvoegen. Voor 'The final touch' hak of rasp je een stukje chocolade en sprankel je dit over je heerlijk ontbijtje. Door de warmte van de havermoutpap smelt de chocolade een beetje. Njammieee!!!

En natuurlijk combineren we dit met een groot glas water en een tasje koffie.
2) Yoghurt met warme appeltjes
Ingredienten:
  • Yoghurt, platte kaas of andere
  • Musli 
  • Rozijnen
  • Appel
  • Notenpoeder
Als eerste schil je de appel en snij je deze in schijfjes. De schijfjes doe ik in een aparte kom en verwarm deze in de microgolfoven voor ongeveer 1,5min. In een andere kom schep ik een paar lepeltjes yoghurt en een paar schepjes musli. Daarop leg je dan de verwarmde appelschijfjes en wat rozijnen voor extra smaak. Als laatste strooi ik een deel van mijn 'zelf gemaakte' notenpoeder.
Voor de notenpoeder koop ik een zakje met verschillende noten, deze steek je in de blender. Zo krijg je een poeder van noten. Bepaalde noten eet ik minder graag maar zijn wel goed voor mij waardoor ik deze dan blend en bij mijn ontbijt erbij eet. Je smaakt hier niets van maar het geeft extra energie.

Het groot glas water en Gemberthee mogen natuurlijk ook niet ontbreken.
3) Appelsienen boost

Ingredienten:
  • Havermout
  • Soyamelk
  • Yoghurt
  • Halve appel
  • Appelsien
  • Kaneel
Eerst maken we de havermoutpap, de havermout vlokken mengen we samen met de soyamelk en gedurende 2,5 - 3 min in de microgolfoven. Daarbovenop leg je een tweetal lepels yoghurt. De halve appel snij ik in zeer kleine stukjes, de appelsien schillen we eerst natuurlijk vooraleer we deze snijden in stukjes. Alles samen in een kommetje en dan nog een beetje kaneel eroverheen strooien. 

Het belangrijkste bij dit ontbijt is toch het drankje die ik er bij combineer. Het recept kan je terug vinden via deze link:natuurlijk je immuunsysteem op mijn blog. MAAR! De citroen moet je vervangen door appelsien.

Bij deze ontbijtjes blijf ik een beetje in dezelfde style. Maar dit is dan ook wat ik de laatste weken het meest gegeten heb. Meer en verschillende ontbijtjes komen zeker nog. Zo kan ik jullie nog wat meer afwisseling geven in jullie ontbijt en een extra reden geven om uit je bed te springen. 

Blogknuffels!💛

Reacties

Populaire posts