Gezond je buikje rond (Vegan)


Zelf ben ik geen goeie kok. Ik doe meestal maar wat door combinaties te maken met verschillende groenten en kruiden. Zo kom ik vaak tot heerlijke receptjes uit. Begin dit jaar had ik mijzelf beloofd om meer te koken, waardoor ik ook gezonder eet. In de maand Januari heb ik veel te weinig gekookt. Daardoor besloot ik om in Februari mij meer te gaan concentreren op het gezond koken en nieuwe dingen uit te proberen. Het recept dat ik hier voorstel is van smaak zeer goed, alle verschillende groenten en kruiden brengen een lekker geheel. Er komt niet veel werk bij kijken, het is super simpel en het maken van dit duurt ongeveer een halfuurtje. De hoeveelheid die ik heb gemaakt is voor 2 à 3 personen. 

Wat je nodig hebt:
➤  1 ajuin (deze staat niet op de foto, bijna vergeten) 
➤  Twee wortels
➤  Halve rode paprika 
➤  Halve gele paprika
➤  1 grote tomaat
➤  Handje vol kersttomaten 
➤  Klein potje champignons 
➤  1 avocado 
➤  quinoa 

Kruiden: (Deze gebruik ik om de smaak te bekomen die ik wil, maar je kan eender welke kruiden gebruiken)
➤  Oregano (grof gesneden)
➤  Basilicum 
➤  Kruiden van de provence (rozemarijn, basilicum, oregano, tijm, lavendelbloesem) 

Stap voor stap:
➤  Snij alle groentjes in schijfjes, de grote bepaal je zelf. Ikzelf snij de groentjes aan de grote kant. 
➤  Zet een pot water met een beetje zout op het fornuis en wacht om de quinoa er in te doen tot het water aan het koken is. Als het water aan het koken is, breng je een koffietas quinoa in de pot en laat je het voor 12min. op een zacht vuurtje staan.
➤  Terwijl de Quinoa aan het koken is, neem je een diepe pan of een wokpan, voeg je wat olijfolie toe samen met de ajuintjes. Deze laat je tot goudgeel bakken.
➤  Dan voeg je geleidelijk aan de andere groentjes erbij. Worteltjes, paprika's, (Bodempje water) tomaat en kersttomaatjes en als laatste de champignons. Tussen al de groentjes door laat ik 1 tot 5min sudderen zodat de groentjes goed zacht zijn. Het water zorgt er voor dat je een saus maakt van de tomaten die loskomen tijdens het koken. (Er is zeer weinig saus.) 

➤  De kruiden: voeg alle drie de kruiden (een koffielepel van elk) toe aan de groentjes. Goed roeren. 
➤  De qunoa giet je uit in een zeefje zodat al het overige water weg kan lopen. Indien je dit wil kan je een klontje boter bij de Qunoa roeren. Ik doe dit niet. 


Dresseren maar! 👌 
De avocado dresseer je koud bovenop het geheel. 
Smakelijk!!!
Blogknuffels 💛

Reacties

Populaire posts